1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Informatie voor geinteresseerde voor verkeersregelaar

Discussie in 'Verkeersregelaars' gestart door Alex1976, 26 feb 2018.

 1. Alex1976

  Alex1976 2e Versnelling

  Goedenavond,
  regelmatig zie ik op diverse fora oproepen voor mensen die bij evenementen verkeersregelaar willen zijn.Er is op deze site ontzettend veel informatie over te vinden,maar eigenlijk weer teveel voor mij om duidelijk een beeld te kunnen scheppen over de verantwoordelijkheden,rechten en plichten die erbij komen kijken.Is er iemand die dit voor mij op een rijtje kan zetten zodat ik een duidelijk beeld kan krijgen?Ik zou me graag in willen zetten als vrijwilliger en als dit kan op twee wielen zou ik dit helemaal geweldig vinden.
  gr.Alex
   
  • Leuk Leuk x 1
 2. Rimconator

  Rimconator Mega Mijlenmaker

  • Leuk Leuk x 1
 3. Jan KoekePan

  Jan KoekePan 5e Versnelling

  Antwoord aangepast... De vraag was al beantwoord door Rimco tijdens typen..
   
  • Leuk Leuk x 1
  • Mee eens Mee eens x 1
 4. ThunderSTreak

  ThunderSTreak Mega Mijlenmaker

  Ik heb het in deze rubriek al eens eerder uitgelegd:

  Ga nooit verkeer regelen als je geen aanstelling hebt of opleiding hebt gevolgd. In de opleiding (E-learning) wordt ook aandacht besteed aan het juridisch kader waarin een en ander plaatsvindt Zowel waar het de Wegenverkeerswet en de regeling verkeersregels en verkeerstekens betreft evenals zaken als aansprakelijkheid. Onderzoek ook grondig ofde organisatie een evenementenverzekering heeft afgesloten waarin het verkeerregelen is opgenomen en of het evenement is afgestemd met de autoriteiten (gemeente en politie).

  Afgelopen jaar heb ik een verzoek geweigerd, ja zelfs gemeld bij de politie, omdat een organisatie zonder afspraken daarover gemaakt te hebben met de politie aan verkeersregelaars opdrachten dacht te kunnen verstrekken die buiten de bevoegdheden van de evenementenverkeersregelaar vallen. Als dat niet geregeld is wat is er dan nog meer niet geregeld kan je je dan afvragen.
   
  • Informatief Informatief x 1
  Laatst bewerkt: 28 feb 2018
 5. Alex1976

  Alex1976 2e Versnelling

  Goedenavond Thunderstreak en bedankt voor jouw kijk op mijn vraag.GoodIk heb op verschillende fora dit soort verhalen gelezen en daarom wil ik eerst meer informatie inwinnen voor ik hier aan begin.Er is helaas zoveel informatie te vinden dat de bomen het bos overschaduwen en veel items beginnen met een onderwerp en verzanden dan in lange verhalen over E-learnings ,verantwoordelijkheden en redenen om het wel of niet te doen.Daarom probeer ik het voor mijzelf duidelijk te krijgen wat het evenementenverkeersregelaar zijn precies inhoudt in theorie en praktijk.Ik wil mij graag inzetten,maar het moet een hobby blijven.
   
 6. Rimconator

  Rimconator Mega Mijlenmaker

  Hou ook even de nieuwe regelgeving in de gaten. Heb te horen gekregen dat we niet meer in koers mogen rijden zoals dat heet. Dat wil zeggen dat we van vast punt naar vast punt moeten rijden en dan de boel meoten beveiligen. Is blijkbaar een landelijke regeling.

  We hebben ook niet meer te maken met de plaatselijke politie, maar met de landelijke eenheid. :mad:
   
  • Mee eens Mee eens x 1
 7. Ton en Hennie

  Ton en Hennie 4e Versnelling

  Wordt het jullie niet te moeilijk gemaakt. Het is vrijwilligerswerk. Algemene soepele wetgeving voor verkeersregelaars zou moeten volstaan. Zo schrik je veel mensen af met al die regeltjes en onduidelijkheden.
  Respect voor de motorverkeersregelaars.
   
  • Mee eens Mee eens x 1
 8. panman1100

  panman1100 VIP Medewerker

  1 oktober 2017, Regeling Verkeersregelaars Aangepast

  [​IMG]

  Per 1 oktober 2017 treedt de aanpassing van de Regeling Verkeersregelaars in werking.

  De aanpassing betreft uitsluitend de regels voor evenementenverkeersregelaars.

  Omdat er best veel wijzigt heeft de Stichting Verkeersregelaars Nederland in samenspraak met Ministerie, Politie en VNG besloten de website aan te passen.

  Per 1 oktober 2017 ontvangt u geen aanstellingspas meer, nadat u de instructie met goed gevolg heeft afgerond. De instructieverklaring blijft wel gehandhaafd.

  U kunt pas worden ingezet voor het regelen van het verkeer, nadat de gemeente u heeft aangesteld als evenementenverkeersregelaar.  Beknopt samengevat:

  - geen passen meer voor evenementenverkeersregelaars

  - geen eenmalige evenementenverkeersregelaars meer

  - evenementenverkeersregelaars kunnen na de e-instructie aangesteld worden voor de duur van max 1 jaar

  - bij evenementen zonder vergunning (verklaring geen bezwaar) kunnen evenementenverkeersregelaars ingezet worden

  - e-instructie voor iedere evenementenverkeersregelaar verplicht via www.verkeersregelaarsexamen  De letterlijke tekst kun u hier lezen.
   
  • Informatief Informatief x 5
 9. cees pan euro

  cees pan euro 4e Versnelling

  en toch blijft die jaarlijkse verlening een grote aaneenfluiting !

  het enigste wat in mijn ogen verbeterd is, is de uitgifte van inlogcodes voor een evenement
  ( makkelijker aanmelden voor verzekering als je je verlening al gehad hebt, en organisator kan het eenvoudiger controleren )

  maar goed, wie ben ik......
   
 10. Jan KoekePan

  Jan KoekePan 5e Versnelling

  Niet beteugelde regeldrift "strikes again"...
  Wie heeft ooit gezegd dat stemmen zin heeft?
   

Deel Deze Pagina