Protectie Kleding verplichten?

Gerardus

3e Versnelling
Verplichten zou eigenlijk niet hoeven als iedereen zijn verstand gebruikt.
Als je het gaat verplichten moet je ook eisen stellen aan de kleding dus keurmerken , en handhaven.
Gaat ook de prijs van de kleding omhoog. Er zit nogal wat aan vast. Zelf rij ik altijd met kleding aan.
 

cotton

4e Versnelling
zonder mijn Schuberth helm, mijn Evo jas, leren, textiel of kevlar spijkerbroek en mijn Alpine Star laarzen zul je mij niet tegen komen op de motor......mocht dit een keer gebeuren, dan ben ik waarschijnlijk in een vlaag van verstand verbijstering toch gaan rijden.....spreek mij dan aan, schud me wakker en breng me met de auto naar huis om mijn motorkleding aan te doen.....
 

Polleke

4e Versnelling
Wat gaan ze bedoelen met beschermende kledij,
Hier in België is dat verplicht(ook voor buitenlanders)maar je moet enkel een helm (ce gekeurd), handschoenen,je armen en benen moeten bedekt zijn,en je schoenen moeten boven je enkels komen,dat zijn de regels
Dus je draagt je pyjama,rubberlaarzen,wollen handschoen en een gekeurde helm en je bent in regel.(echt)
Dus wat heeft dat met veiligheid te maken? want het beschermt je echt niet,ze kunnen enkel een boete uitschreven van 50€ per stuk dat je niet draagt,en volgens mij is het daarom te doen.
 

Edi

Kilometervreter
Lees net dit draadje...
Grappig, vroeger reed men met een leren helm, kijk tegenwoordig eens.
Wat een weerstand op de kleding zeg haha.

De wereld verander je bij de jeugd, kijk eens op de (ski)piste, daar draagt vrijwel iedereen een helm tegenwoordig.
Op de fiets wordt het ook meer en meer gemeengoed dat er een helm op gaat.
Roken wordt ook steeds minder en zeker in de openbare gelegenheden (echt een uitkomst voor mij, ik kan nu ook uit)

Wat ik probeer over te brengen zonder van het topic af te stappen, het komt er wel uiteindelijk. Breng de discussie op gang, leer het de kinderen en de volgende generaties zullen het gaan doen.

Ik heb 1 keer zonder jas gereden, omdat er toen nog geen zomerkleding was en ik bij het stoplicht bijna flauw viel van de warmte. Tegenwoordig rij ik alleen maar met kleding en zelfs met gehoorbescherming.
Ik heb een doorwaaipak en coolvest en gebruik deze ook als het nodig is.

verstuurd vanaf m'n noodgedwongen verslaving door de huidige maatschappij [emoji848]
 

DennisMe

5e Versnelling
Volgens mij zit de discussie vooral in een verschil van opvatting over het verplichten aan anderen. Dat het verstandig is beschermende kleding te dragen zal geen redelijk mens betwisten, lijkt mij.

In een maatschappij waar het ieder voor zich is, zoals in Trumpistan, is het logisch dat je niets verplicht, want alleen de pechvogel betaalt zelf de eigenlijke rekening.
Maar wij zitten in een meer collectief geregelde (in meer of mindere mate socialistische) maatschappij, waarbij de rekening niet alleen aan de pechvogel gepresenteerd wordt maar aan ons allemaal. We zijn dus opeens collectief belanghebbenden.
Dan is het weer logisch dat je mensen niet zo zeer tegen zichzelf wilt beschermen, maar in feite is het puur eigenbelang: wij willen geen hogere premies en belastingen.
Het is geen Ja/Nee Zwart/Wit kwestie maar een soort grijs gebied en dat geeft altijd eindeloze discussies. Volgens mij komen we er nooit helemaal uit maar ontstaat vanzelf een soort evenwicht; de huidige situatie. En die is zo slecht nog niet als je het mij vraagt!
 

PanEuRoel

Klokje Rondrijder
Daar is de persoon in kwestie op dat moment ook wel achter. "Ach, had ik maar een motorpak aangetrokken. "
(op de wijs van: Ach, was ik maar bij moeder thuisgebleven..) :Smile:
 

elmo

Mega Mijlenmaker
In tegenstellingen tot helmplicht drankgebruik en de gordel ...................hmmmmmm en motorkleding is niet bewezen nou 1 ding weet ik wel zeker als je met 100 over het asfalt gaat weet ik zeker dat kkeding beschermt en je ten alle tijden 200% beter eraf komt.
 

waffie

Kilometervreter
De meeste ongelukken gebeuren toch echt in en rondom het huis.

misschien dat we daar maar ook een helm, bril, schoeisel , brandbeschermde kleding, spatschermen etc etc moeten verplichten

vorig jaar enkel al 140.000 kinderen die op de eerste hulp terecht kwamen en daar waren de ouders nog vaak bij.
ik vind de foto eigenlijk nog best meevallen,

een beetje geschaafd maar overleeft het wel..

ik wil maar zeggen dat we ook ruimte moeten hebben om zelf iets te beslissen ondanks de risico's die er dagelijks mee kunnen lopen,
 

Pannos

Mega Mijlenmaker
Is gewoon een ouderwets stukje eigen verantwoordelijkheid, tegenwoordig kennelijk een vies woord kijkende naar de door de staat opgelegde regeltjes ter bescherming van het volk.
Kan me nog een huizencrisis herinneren (kostte me handenvol geld) en zulks meer.
 

Duckati

4e Versnelling
Jaren geleden kwam er in "Blik op de weg" een filmpje langs van een Goldwing-rijder die in korte broek en overhemd een schuiver had gemaakt en behoorlijk was ontveld (aansluitend op het fotootje hierboven). Veel motorzaken hebben de dagen daarna goede zaken gedaan met de verkoop van motorkleding.
Zolang het steeds goed gaat nemen mensen meer risico's en het besef is er bij veel mensen gewoon niet, let er maar eens op hoeveel (opgevoerde) snorscootertjes met 65 km/h over het fietspad rijden met een helmloze bestuurder op het zadel.
Die beseffen ook niet dat een schedel niet is ontworpen om heel te blijven als je daarmee met 65 km/h op een trottoirband klapt.

Aan de andere kant, als je alles ontwijkt wat gevaarlijk is dan wordt het leven er ook niet echt spannender op en moeten we ons met z'n allen in veilige Volvo's gaan verplaatsen.....
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan