Myroute app

Arkomat

Motorrijles
Hallo,

Ik maak tegenwoordig al mijn routes in de online applicatie MyRoute App. Ik heb een Gold membership waardoor ook de app op mijn telefoon extra functie krijgt. De applicatie kun je hier vinden.

Het mooie van de applicatie is dat je voor zowel TomTom (zoals een 400 zoals ik heb) maar ook voor alle Garmin navigatie systemen routes kunt plannen. In de applicatie is namelijk een keuzemogelijkheid om verschillende kaarten te gebruiken. Ik gebruik de applicatie in combinatie met TomTom MyDrive waardoor de routes automatisch in mijn TomTom worden geladen als het navigatie systeem is aangesloten op een WiFi of een mobiel netwerk. Dat is super handig!

Naast deze mogelijkheid bestaat ook de mogelijkheid om de route te exporteren in vele verschillende formaten die je dan weer kunt uploaden naar je systeem (bijvoorbeeld via BaseCamp). Het exporteren naar Garmin werkt ook goed. Dat heb ik samen met mijn zwager getest.

Zijn er leden die deze applicatie ook gebruiken in combinatie met hun navigatie systeem?

Groeten
Arjan
 

Dennis80

5e Versnelling
Routeyou gebruik ik ook met regelmaat in combinatie met m'n Garmin werkt goed. Voor mensen die geen navi hebben kan je ook een app downloaden helaas alleen voor Android calimoto, werkt erg leuk al meerdere routes mee gereden.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Marcel W.

Mega Mijlenmaker
Sinds een paar weken stoei ik een beetje met de gratis myroute.app.
Is het eerste programma waar ik mee een route uitzet en tot nu toe dik tevreden. Vooral het switchen naar streetview vind ik goud om te kunnen zien wat het uitzicht zal zijn.
 
Laatst bewerkt:

Nic58

4e Versnelling
Maak al een tijdje gebruik van MyRouteApp en daarvoor van Tyre. Na wat gewenning bevalt MyRouteApp het beste. Gedownloade route haal ik altijd even door de app heen voordat ik ze op mij TT 2013 laadt. Dit om te voorkomen dat je uitstapjes naar links of rechts maakt door routepunten die net naast de route liggen. Ook voor het maken van nieuwe routes ideaal. Met name dat je via street view een indruk van de route kan krijgen.

Groet,
Nic
 

Mans

5e Versnelling
Herkenbare ellende met Tyre. Misschien ook maar eens het alternatief proberen.
 

stxrider

1e Versnelling
Ik maak ook al een tijdje gebruik van MyRouteApp (goldversie) en daarvoor van ook Tyre. Voor het maken van nieuwe routes is het ideaal voor TomTom & Garmin gebruikers. De basisversie kan niet tippen aan de goldversie, omdat je het vergelijken en opties van de andere kaarten mist. Ook kan je een Garminroute voor TomTom gebruikers gelijk trekken naar de Garmin route en andersom. Dus, als je veel en vaak met routes bezig bent, investeer dan in de livetime versie het is het geld zeker waard (nee ik heb geen aandelen). Het mooie is dat je de optie kronkelroutes kan gebruiken (in de goldversie) van TomTom en dan kunt ex[porteren naar een Track, en dan afmaken met een sausje basecamp :D (lijkt wel koken) en je hebt een Good TOP- :vroem:route.

Ik heb op deze wijze de route naar Leon - Spanje gemaakt ;)
 

Paul_U

Mega Mijlenmaker
Misschien een domme vraag, maar mij niet helemaal duidelijk, ook niet via een bezoekje aan de website.
is die MyRouteApp nu alleen bedoeld om routes mee te maken, of kun je hier ook routes mee rijden, eventueel ook routes die anderen hebben gemaakt (het barst op internet van de beschikbare routes)?
Wellicht komt er op den duur wel zo'n TomTom/Garmin achtige oplossing, maar voorlopig wil ik mijn smartphone maar als navigatie gebruiken. Aanschaf van de brommer gaat me al genoeg kosten op dit moment.
 

stxrider

1e Versnelling
Het grote verschil van de basis en gold versie is vooral voor de TomTom gebruikers. In de gold versie kan je namelijk een Garmin route gelijk maken aan de TomTom route.
De versie beschikt ook over de TomTom kaarten. TomTom routes vergelijken met Garmin! of gebruik maken van de optie Kronkel route met MyRoute app.

Daarbij kan je ook gebruik maken van de OpenStreetMaap en de ViaMichelinkaart. Je hebt eigenlijk alle kaarten bij de hand om tot iets moois te komen.
 
Laatst bewerkt:

Motormuis

2e Versnelling
Ik ben een liefhebber van de Myrouteapp, maar ik ben momenteel nog op zoek naar een goede stevige houder voor mijn telefoon. Ik wil mijn S5 niet verliezen onderweg. Zodra ik dit heb gevonden, neem ik een gold abonnement. Ik zit nu al regelmatig route's te maken op de laptop en wil deze straks dus ook werkelijk gaan rijden.
 

rene_st1100

2e Versnelling
heb ook een account genomen op myroute app. werkt erg handig, alleen jammer dat de routes voor gebruik met sygic eerst nog door een converter heen moeten
 

Gerwin V

3e Versnelling
Ik ben een liefhebber van de Myrouteapp, maar ik ben momenteel nog op zoek naar een goede stevige houder voor mijn telefoon. Ik wil mijn S5 niet verliezen onderweg.
Waterproof Motorcycle Motorbike Bicycle Phone Mount Kit Scooter Holder Case Protector For iPhone Samsung With Bendable Arm
http://s.aliexpress.com/vMFb2aiq
(from AliExpress Android)

Die gebruik ik met mijn 5,5" telefoon. Zit muurvast op een bout van het koppelingsreservoir.
 

Marquez93

Kilometervreter
Dank voor de tip. Heb XL besteld voor mijn 5'5 inch Redmi Note 3. L is te klein.

Voor motortrips echter is mijn Zūmo icm Basecamp of Mapsource onmisbaar.:vroem:
Daar kan je ook je Onroute kaarten op kwijt.
Je hebt er wel bijna een ICT opleiding voor nodig.:Biggrin
 
Laatst bewerkt:

awjnijholt

1e Versnelling
ik werk nu al een tijdje met Myroute app en Myroute app navigator. Ik moet zeggen ik vind het een ideale combinatie. Geen gedoe meer in Basecamp en Zūmo. Ik kon er wel goed mee werken, maar de combinatie myroute app en myrouteapp navigator is super simpel. Ik heb mijn Iphone 11 met SP Connect (met anti vibratie module ) gemonteerd op mijn motor.

Ik ben zeer enthousiast...
 

Ome Paul

Kilometervreter
Ik ben dit jaar Myroute App gaan gebruiken. Tot mijn grote schrik was na een paar dagen navigeren mijn datalimiet van 4GB bereikt. Ik heb de app meteen verwijderd en ben weer verder gegaan met Google Maps als navigatie. Daar kan ik inmiddels kosteloos met het grootste gemak zelf routes mee plannen. Enige nadeel is dat je dus niet een GPX o.i.d. kan importeren. Maar ik vind het best leuk om zelf de routepunten te plaatsen en zo de rout te zien ontstaan :)
 

Timbo

Administrator
Medewerker
@Ome Paul ,
Das raar Paul, daar Myroute App volgens mij ook off-line kan werken ( Kaart download naar je Mobiel ).
 

DuinPan

Mega Mijlenmaker
Ik gebruik MyRoute-app op de laptop om routes met vrienden en kennissen te delen en eventueel aan te passen of een route zelf te ontwerpen (gaat erg rudimentair met de gratis versie). Een gemaakte route kan je daarna als gpx downloaden op een TomTom of Garmin en misschien ook wel op een mobiel. De route is dan lokaal en verbruikt geen data.
 
Laatst bewerkt:

herrvonsmit

Motorrijles
Als je GPX wilt kunnen importeren EN offline navigatie wilt, dan kan ik Osmand+ aanraden. (E20,- eenmalig of probeer de gratis versie even uit)
Ik gebruik deze op mijn pannetje en heb laatst een van de ANWB routes gereden ermee, je kunt er ook mee naar een beginpunt van een route rijden en vervolgens de route gaan rijden.

Enige minpunt is dat niet altijd alles even goed is geupdated, want het is afhankelijk van Open Street Maps daarvoor.
 
Bovenaan